banner2

Χρήσιμο Υλικό

 

Το Arduino είναι ένας μικροελεγκτής μονής πλακέτας, δηλαδή μια απλή μητρική πλακέτα ανοικτού κώδικα με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους, η οποία μπορεί να προγραμματιστεί με τη γλώσσα Wiring (ουσιαστικά πρόκειται για τη γλώσσα προγραμματισμού C++ και ένα σύνολο από βιβλιοθήκες, υλοποιημένες επίσης στην C++ ). Το Arduino μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ανεξάρτητων διαδραστικών αντικειμένων αλλά και να συνδεθεί με υπολογιστή μέσω προγραμμάτων σε Processing, Max/MSP, Pure Data, SuperCollider. Οι περισσότερες εκδόσεις του Arduino μπορούν να αγοραστούν προ-συναρμολογημένες· το διάγραμμα και πληροφορίες για το υλικό είναι ελεύθερα διαθέσιμα για αυτούς που θέλουν να συναρμολογήσουν το Arduino μόνοι τους.

https://www.arduino.cc/

   

Το Raspberry Pi είναι ένας μικρός υπολογιστής σε μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας. Δημιουργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Raspberry Pi Foundation για την ευκολότερη εκμάθηση της επιστήμης των υπολογιστών στα σχολεία.

https://www.raspberrypi.org/

   
 

Το TrikStudio είναι ένας προσομοιωτής ρομποτικής που επιτρέπει τον προγραμματισμό με μία οπτική γλώσσα που βασίζεται σε προγραμματιστικούς κύβους. Επιπλέον, παρέχει την δυνατότητα προγραμματισμού με Python και JavaScript. Είναι ιδανικό για χρήση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και στα Πανεπιστήμια αλλά και για εξάσκηση στο σπίτι.

https://trikset.com/en

   
   
   
   
   
   
   

 box5

mainlogo yp

periferia

 

Logo Grevena 1 2048x597

 

deuterobathmia2

psd

Adv Banner1 768x432  

PEKTPE youtube